IMG_9024

Ontdek

Op onze school leren kinderen hun talenten te ontwikkelen, persoonlijk leiderschap te tonen en de wereld te ontdekken. Kinderen leren vaardigheden die passen bij de moderne tijd. We gebruiken lesmateriaal dat nieuwsgierig maakt en leerlingen zo veel mogelijk zelf op onderzoek uit laat gaan. We leren ontdekkend en onderzoekend, waarbij samenwerken centraal staat.

Wij geven de kinderen 21ste -eeuwse vaardigheden mee om goed te functioneren in de maatschappij. Kinderen worden uitgedaagd om initiatief te nemen, samen te werken en creatief te zijn. Ze krijgen bewust meer verantwoordelijkheid om zelfvertrouwen op te bouwen.

Wetenschap & Techniek

Bij Wetenschap & Techniek worden de kinderen geïnspireerd door het aanbod en de materialen. Kinderen leren onder andere programmeren of een radio uit elkaar te halen. Het stimuleert om te gaan ontdekken en onderzoeken, en daarmee successen te ervaren.

Groene vingers

In groep 6 worden de leerlingen rangers van het Tiny Forest. De leerlingen planten zelf het bos, beheren het bos en gaan op onderzoek uit. Zo ervaren zij een optimale natuurbeleving. We leren kinderen op deze manier meer over het klimaat, gezondheid en biologie (zelfs de bloemetjes en de bijtjes). Maar ook samenwerken, nadenken over de seizoenen, watergebruik en waarom elk dier een zijn nut heeft.

Talentontwikkeling

In ons moderne schoolgebouw kunnen we ons onderwijsconcept goed uitdragen. Door de inrichting kunnen de kinderen hun talenten ontdekken en groepsdoorbrekend werken tijdens verschillende workshops. Naast ‘gewone’ lokalen beschikken we over een leerplein, een keuken waar we met elkaar koken en een podium voor dans en muziek.